Samen Sterker

Iedereen wil zo lang mogelijk zelfstandig blijven wonen. Zelf kun je hier veel aan bijdragen. Op deze pagina staan een aantal testjes die je kunt invullen. Zo krijg je een goed beeld van hoe je ervoor staat op diverse gebieden. 

De tests zijn bedoeld voor senioren. Ze worden ook gebruikt tijdens informatieve huisbezoeken. De vrijwilligers van Samen Sterker gaan hiervoor wijk voor wijk op pad. 

 

Huisbezoek

Door een huisbezoek van Samen Sterker kun je zelf de balans opmaken. Wat aan je leefstijl en je omgeving is gunstig voor je vitaliteit? Welke elementen bedreigen die levenskracht juist?

Huisbezoekers van Samen Sterker helpen je inzicht in je eigen situatie te krijgen. Zij stellen de juiste vragen en geven informatie en tips.

Onderwerpen die bijvoorbeeld aan de orde komen zijn:

  • beweging
  • voeding
  • gezondheid
  • woning
  • financiën
  • sociale contacten

Per jaar worden er zo'n 3 wijken uitgekozen. Alle bewoners tussen 75 en 85 jaar in die wijken krijgen een brief toegestuurd. Daarin staat een uitnodiging voor een huisbezoek.

Samen Sterker is een project van Zorg voor elkaar Breda .

Meer informatie

WIJ
 (076) 525 15 00
liesbethsmedinga@zorgvoorelkaarbreda.nl

 

Scholing en begeleiding vrijwilligers

De vrijwillige huisbezoekers van Samen Sterker krijgen een scholing van 6 dagen. Daarnaast is er 1 keer per maand een terugkombijeenkomst. Er wordt dan aandacht besteed aan casusbespreking, evaluatie van de werkwijze, intervisie en bijscholing.

Heb je interesse om vrijwillig huisbezoeker te worden? Neem dan contact met ons op.

 

Contactpersonen

Hanny van der Vorm (Rode Kruis de Baronie),
jt.vdvorm@ziggo.nl

 Roosmarie Dilling
 roosmariedilling@zorgvoorelkaarbreda.nl

 Liesbeth Smedinga (WIJ)
 liesbethsmedinga@zorgvoorelkaarbreda.nl

 

 

Inloggen of Registreren